Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken voor particulieren

Avp Image Banner 728 x 90

Het is als particulier goed om onder de juiste dekking verzekerd te zijn. Bij de aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade die door jouw toedoen is ontstaan. Het gemiddelde dekkingsbedrag dat hierbij wordt gehanteerd ligt op €1.000.000 en kan verder worden verhoogd naar €2.500.000.

Premie aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

De aansprakelijkheidsverzekering is bij een groot aantal verzekeraars af te sluiten. Hierdoor ontstaan grote verschillen in de dekkingsposten van de verzekering en de premie die je hier maandelijks of jaarlijks voor betaalt. Omdat deze premies dusdanig kunnen verschillen is het raadzaam om de aansprakelijkheidsverzekering te vergelijken. Zo weet je exact waar je de goedkoopste verzekering kunt afsluiten.

 

 

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Op basis van de resultaten uit de vergelijker kun je bekijken welke verzekeraar en welk pakket in jouw situatie ideaal zijn. Dankzij de vergelijking weet je exact op welke premie je kunt rekenen en welke dekking je in het pakket krijgt. Je kunt vervolgens de aansprakelijkheidsverzekering afsluiten via de website van de goedkoopste verzekeraar.

 

WA of bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Niet alleen voor personen geldt een verzekering voor de aansprakelijkheid. Auto’s moeten goed verzekerd worden. Dit valt altijd onder de autoverzekering en is dus geen aparte verzekering.

 

Verplicht voor studenten?

De aansprakelijkheidsverzekering is in Nederland niet verplicht, ook niet voor studenten. Dit neemt echter niet weg dat het een goede verzekering is om te hebben. Doordat een ongeluk altijd in een klein hoekje zit ben je met de aansprakelijkheidsverzekering een stuk beter beschermd tegen onverwachte hoge kosten.

 

Eigen risico

Net als bij andere verzekeringen betaal je bij de aansprakelijkheidsverzekering standaard een eigen risico. Dit wordt vooraf vastgesteld en zal ook in het verzekeringscontract worden vastgezet. Het eigen risico kan verschillen van tientallen euro’s tot enkele honderden euro’s.

 

Aansprakelijkheidsverzekering buitenland

Als je op vakantie bent of deelneemt aan een zakenreis dan kun je schade veroorzaken. Het is daarom goed om in de voorwaarden van de verzekering te zoeken naar dekking in het buitenland. Ben je regelmatig in het buitenland? Dan is het slim om te kiezen voor een verzekeraar die hier extra aandacht aan besteedt. Zo weet je zeker dat deze altijd bereikbaar zijn als jij in het buitenland zit.