Caravanverzekering premie berekenen en vergelijken

online adverteren www.zanox.com

De verzekeringen voor caravans zijn sinds enkele jaren uitgebreid. Je kunt de caravan nu optimaal verzekeren dankzij de diverse extra opties die de pakketten te bieden hebben. Zo kun je niet alleen caravans in Nederland verzekeren maar is er ook een caravanverzekering voor stalling in het buitenland.

 

Premie caravanverzekering berekenen

De premie voor de caravanverzekering verschilt bij alle verzekeraars. Het is afhankelijk van de leeftijd van de caravan en of het een sta- of rijcaravan is. Op basis van deze en jouw eigen gegevens kan de verzekeraar een inschatting geven wat het dekkingsbedrag moet zijn en hiermee de premie voor de caravanverzekering berekenen.

 

Welke caravanverzekering moet je hebben?

Je kunt kiezen uit verzekeringen voor stacaravans en rijcaravans. Er is hierbij ook een optie om caravans in het buitenland te stallen en te verzekeren. De exacte voorwaarden hiervoor zijn bij enkele verzekeraars verschillend. Het is daarom goed om bij de gewenste verzekeraar eerst de voorwaarden met betrekking tot de dekking in binnen- en buitenland door te lezen.

 

Goedkope verzekering afsluiten

Als je op zoek gaat naar een goede caravanverzekering dan is het handig om de premies te vergelijken. Door jouw eigen gegevens in de vergelijker te zetten kun je uitzoeken wat de beste pakketten in jouw situatie zullen zijn. Vervolgens kun je bij deze pakketten kijken naar de voorwaarden die hierbij worden gehanteerd en op welke dekkingen je bij deze verzekering kunt rekenen.

 

Nieuwwaarde of dagwaarde?

De meeste verzekeraars gebruiken bij het opstellen van de verzekering de nieuwwaarde van de caravan. Dit is echter afhankelijk van de leeftijd van het voertuig. Voor caravans ouder dan 10 jaar wordt vaker de dagwaarde gehanteerd. Doordat deze in mindere staat zijn kan er geen nieuwwaarde worden opgesteld. In alle andere gevallen zal de verzekeraar wel de nieuwwaarde van de caravanverzekering aanhouden.