Inboedelverzekering vergelijken op dekking en kosten

Woonverzekering Image Banner 728 x 90

De inboedelverzekering biedt dekking bij schade aan eigen spullen. Zo ben je verzekerd wanneer inbrekers eigendommen meenemen of schade toebrengen aan eigendommen. Met een inboedelverzekering kun je jezelf daarnaast ook verzekeren bij waterschade, brand en talloze andere oorzaken van schade.
 

De inboedelverzekering afsluiten

Als je een inboedelverzekering wilt afsluiten dan is het slim om deze altijd eerst te vergelijken. Zo weet je welke verzekeraar en welk pakket het best aansluit bij jouw situatie. Je geeft zelf aan welke dekking je binnen het verzekeringspakket wilt en op basis daarvan worden de premies van pakketten bij verschillende verzekeraars getoond.

 

Goedkoop All Risk verzekeren

Je wilt vaak geen enkel risico nemen als het aankomt op jouw eigen spullen. Het is juist in die gevallen prettig als alles zo goed mogelijk wordt verzekerd. Met een All Risk inboedelverzekering ben je verzekerd tegen vrijwel alle oorzaken van schade die niet door jou zijn toegedaan. Dit biedt in vervelende situaties de beste uitweg omdat je zeker bent dat je kunt rekenen op dekking van de opgelopen schade om spullen te herstellen en opnieuw te kopen.

 

Is de mobiele telefoon meeverzekerd?

Een van onze meest kostbare eigendommen is de telefoon. Je legt hier al snel enkele honderden euro’s voor neer. De telefoon is bij een groot aantal verzekeraars standaard meegenomen in de inboedelverzekering. Maar als je onderweg ook verzekerd wilt zijn dan zul je hier een extra pakket voor moeten afsluiten. Vaak doe je dit via jouw telecomprovider of de winkel waar je de telefoon hebt gekocht.

 

Inboedelverzekering voor studenten

Studenten die op zoek zijn naar een goede verzekering voor hun inboedel hebben vaak geluk. Omdat de waarde van hun spullen nog niet al te hoog is kunnen zij voor een lage premie verzekeren. Juist voor hen is het zeer interessant om de inboedelverzekering te vergelijken op basis van premie omdat zij hier veel mee kunnen besparen.