Goedkope motorverzekering berekenen, vergelijken en afsluiten

Motor Verzekering Aanvraag

Ga je regelmatig de weg op met jouw motor? Dan is het volgens de Nederlandse wet verplicht om hier een motorverzekering voor af te sluiten. Raak je tijdens het motorrijden betrokken bij een ongeval waarvan de oorzaak bij jou ligt, dan kun je rekenen op een dekking van het schadebedrag. Bij de motorverzekering worden verschillende voorwaarden gehanteerd.

 

Premie motorverzekering vergelijken

Er zijn in Nederland enkele verzekeraars die een motorverzekering aanbieden. Zij hanteren hierbij verschillende regels om de maandelijkse premie op te stellen. Je kunt zelf de premie voor de motorverzekering laten berekenen. Je vult hiervoor informatie in de vergelijker in. Vervolgens kun je op basis van deze resultaten vergelijken welke verzekeraar de goedkoopste of beste keuze is.

 

Een motorverzekering afsluiten

Je kunt op verschillende manieren een motorverzekering afsluiten. Als je gebruikmaakt van de vergelijker dan kun je op basis van de premie een keuze maken en direct doorgaan naar de website van de verzekeraar. Op deze website vul je de overige gewenste gegevens in en binnen enkele dagen ontvang je alle administratie voor de verzekering. Een motorverzekering afsluiten was nog nooit zo eenvoudig en snel.

 

Oldtimer verzekeren

Heb je een motor die ouder dan 25 jaar is? Dan valt deze bij een groot aantal verzekeraars binnen de regels voor een oldtimer. Je betaalt hier vaak een hogere premie voor omdat reparatie uitsluitend door deskundige kan worden uitgevoerd. Bovendien zijn de onderdelen voor de oldtimer ook duurder in vergelijking met nieuwere modellen omdat deze niet meer geproduceerd worden.

 

Winterstop inlassen

Motorrijden is tijdens de wintermaanden niet altijd prettig. De meeste motorrijders lassen daarom een winterstop in. Het is prettig als je gedurende deze periode ook geen premie voor de motorverzekering hoeft te betalen. Je kunt daarom bij een groot aantal verzekeraars een motorverzekering met winterstop afsluiten. Tijdens de wintermaanden betaal je hierbij geen premie.