Opstalverzekering vergelijken, berekenen en afsluiten

Wonen Image Banner 728 x 90

Een huis of bedrijfspand kan door talloze oorzaken beschadigd raken. Op dat moment kunnen de kosten flink oplopen en zelfs tot ver in de tonnen zijn. Het is niet prettig om dit prettig te moeten dekken uit eigen portemonnee. Met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen deze schade en kun je rekenen op een prettige dekking.
 

Opstalverzekering vergelijken

Als je de verzekering gaat afsluiten dan kun je kiezen uit verschillende verzekeraars. Per verzekeraar verschilt het dekkingspakket en de meeste verzekeraars hanteren specifieke voorwaarden voor de opstalverzekering. Het is daarom slim om de opstalverzekering te vergelijken om zo te zorgen dat je de kosten laag kunt houden en toch op de beste dekking kunt rekenen.

Door middel van de vergelijker kun je exact zien welke verzekeraar het goedkoopst zal zijn in jouw situatie en welke de beste dekking zal bieden.

 

Kosten verzekering afsluiten

Is het huis of het bedrijfspand op dit moment nog niet verzekerd? Dan kun je een nieuwe verzekering afsluiten. De kosten voor de opstalverzekering hangen af van de waarde van het vastgoed. Hoe hoger de waarde hoe hoger het dekkingsbedrag. Hierdoor wordt ook de premie hoger en betaal je dus iedere maand of ieder jaar een specifiek bedrag.

 

Premie opstalverzekering berekenen

De premie van de opstalverzekering wordt bepaald aan de hand van de waarde. Je moet daarom tijdens het opstellen van de premieberekening meenemen hoeveel het vastgoed waard is. Op basis van deze waarde kan de verzekeraar aangeven wat het te dekken bedrag zal zijn en hoeveel premie je hiervoor zal betalen.

 

Huurhuis verzekeren

Je kunt met de opstalverzekering ook een huurhuis verzekeren. Echter heeft niet iedere verzekeraar deze mogelijkheid in hun voorwaarden meegenomen.

 

Waterschade, lekkage en dekking

De voorwaarden die bij de opstalverzekering worden gehanteerd zijn verschillend bij verzekeraars. Waar je bij de ene verzekeraar claims voor waterschade na lekkage wel gedekt krijgt zullen andere verzekeraars deze schade niet vergoeden. Dit komt altijd specifiek terug in het contract van de verzekering.