Zorgverzekering voor 2017 vergelijken en afsluiten. Nu zelf overstappen

Zorg Regulier 728x90

Ieder jaar mogen Nederlanders veranderen van zorgverzekering. Deze periode loopt altijd rond het eind van het jaar en uiterlijk 1 januari moet iedereen overgestapt zijn. Omdat de zorgverzekering een verplicht onderdeel is onder de Nederlandse wet ( “De Zorgverzekeringswet”) is het belangrijk om deze af te sluiten. Maar het is natuurlijk prettig als je hier zo min mogelijk premie voor hoeft te betalen.

Zorgverzekering vergelijken en afsluiten

De beste manier om uit te zoeken hoe je een zo laag mogelijke premie kunt krijgen is door de zorgverzekering te vergelijken. Je vult gegevens over jouw persoonlijke situatie in en vervolgens worden er diverse resultaten getoond. Op basis hiervan kun je bepalen of de premie en het pakket van een verzekeraar jou aanspreken. De volgende stap is de zorgverzekering afsluiten zodat je volledig naar wens bent verzekerd.

 

Zelf met zorgverzekering overstappen

Als je switcht tussen verschillende verzekeraars dan wordt dit ‘overstappen’ genoemd. Op dat moment gaat de verzekering bij de oude verzekeraar om naar een verzekering bij de nieuwe verzekeraar. Overstappen kan slechts één maand per jaar, namelijk in december. Het is dus belangrijk om ruim voor die tijd uit te zoeken wat de beste zorgverzekering zal zijn.

 

Aanvragen voor 18+ jaar en studenten

Omdat de zorgverzekering voor iedere Nederlander verplicht is moeten ook jongeren vanaf 18 jaar en studenten een verzekering afsluiten. Vaak zijn er speciale premies voor deze doelgroepen omdat zij een verminderde kans op kostenclaims hebben. Hierdoor betalen studenten vaak maar enkele tientjes per maand om hun zorgverzekering te behouden.

 

Kiezen en aanvragen

Heb je een goede zorgverzekering gevonden in de vergelijker met lage premie met beste aanvullende zorgverzekering die bij u past? Dan kun je deze met een enkele muisklik kiezen en vervolgens direct aanvragen. Het proces om een verzekering af te sluiten kost slechts enkele minuten en hierna ben je voor vrijwel alle ziektekosten verzekerd. Nog meer geld besparen op verzekeringspremies? Op http://vergelijken-verzekering.nl kunt u bijna op alle soorten verzekeringen besparen door te vergelijken en over te stappen naar een voordeligere verzekeraar.